Skillslabs filteren

Skillslabs filteren

SkillslabsFriesland.nl toont de skillslabs (praktijklokalen) van zorgorganisaties in de provincie Friesland. Deze skillslabs zijn beschikbaar voor andere zorgorganisaties. Vermeld wordt voor welke scholingen de skillslabs geschikt zijn, of er kosten worden berekend, of er docenten beschikbaar zijn en wanneer het skillslab beschikbaar is. Ook is een mobiel skillslab beschikbaar gesteld door Venturaplus (zie Venturaplus - Mobiel).

Achtergrond

De zorg verandert ingrijpend. Steeds meer zorg zal bij cliƫnten thuis worden gegeven. De toenemende complexiteit in de zorgvraag vereist meer kennis en vaardigheden van de voorbehouden en risicovolle handelingen. Daarnaast wordt van zorgverleners verwacht dat ze niet alleen oog hebben voor de aandoening, maar ook voor welzijnsaspecten en voor de mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Veiligheid staat hoog op de agenda, dat geldt bij uitstek voor de risicovolle handelingen. De snelheid van de veranderingen vereist dat zorgprofessionals zich blijven bijscholen. Wat is daarvoor nodig? Een skillslab (praktijklokaal) dat voldoet aan de vereisten van de toekomst, in zorgkundig, onderwijskundig en technisch opzicht.

Zorggroep Alliade heeft in samenwerking met Venturaplus het initiatief genomen om samenwerking op dit terrein te bewerkstelligen. Deze samenwerking is gericht op het op efficiƫnte wijze gebruikmaken van de faciliteiten en locaties die er bij zorgorganisaties in de provincie Friesland aanwezig zijn. Daarnaast is het een kans om ambities en kennis uit te wisselen.

SkillslabsFriesland.nl is een initiatief van Zorggroep Alliade en Venturaplus.

Contactpersoon:

  • Zorggroep Alliade
    Mieke Draijer, Directeur Medische Zorg
    m.draijer@alliade.nl

Ga direct naar