Skillslabs filteren

Skillslabs filteren

Op deze pagina vindt u interessante links naar websites die aansluiting hebben bij scholing voor zorg-en welzijnsinstellingen. Wanneer u hier een aanvulling op heeft kunt u mailen naar: j.veltman@alliade.nl.

 

Free-learning

Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Voorbeelden zijn: Verzorgend wassen, Echt contact maken, Vrijheidsbeperkende maatregelen, Infectiepreventie, etc.

Gezond en Zeker

Als kennis de basis is van je werk als ergocoach of veiligheidscoach, dan zul je dingen moeten leren. Uit onderzoek blijkt dat je snel en goed kennis opneemt als de stof visueel wordt aangeboden, dus met veel plaatjes en filmpjes. Op deze website staan 17 e-learning modules die je kunnen helpen bij je werk. 

Leren van elkaar

Begeleiders in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg hebben steeds meer behoefte om van elkaars deskundigheid gebruik te maken. Om in die behoefte te voorzien ontwikkelde Zorggroep Alliade, in samenwerking met ROC Noorderpoort en met financiele steun van ZonMW, de cursus 'Leren van Elkaar'. Een deel van de cursus bestaat uit e-learning en een deel uit klassikale bijeenkomsten met een stage. Het e-learning gedeelte is vrij toegankelijk voor andere (zorg)organisaties. Interessant voor: medewerkers in de ouderen- en gehandicaptenzorg, cursisten van ROC's en mensen die geinteresseerd zijn in de oudere (VG)client. 

Venturaplus

De Friese stichting Venturaplus is een werkgeversverband, platform en netwerkorganisatie waarin partners – zorginstellingen en organisaties voor beroepsonderwijs – samenwerken om de regionale arbeidsmarkt in zorg en welzijn zo goed mogelijk te laten functioneren.

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Dit is de site van de brancheorganisaties voor de gehandicaptenzorg. Bij het thema Opleiden en Ontwikkelen zijn instrumenten, informatie en onderzoeken te vinden rondom het thema opleiden. 

Verenso

Verenso ondersteunt specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters bij de beroepsuitoefening en behartigt de beroepsinhoudelijke belangen. 

Kennispleinen van Vilans

De veranderingen in de zorg gaan snel. Zorgprofessionals hebben actuele informatie nodig om in te kunnen spelen op deze veranderingen en om de zorg te verbeteren. De kennispleinen van Vilans bieden uitkomst. Zorgmedewerkers vinden en delen er nieuwe informatie en toepasbare producten. De kennispleinen zijn:

Kennisplein Zorg voor beter - voor verpleging, verzorging en zorg thuis

Kennisplein Chronische zorg - met actuele thema's

Kennisplein Gehandicaptensector

SkillslabsFriesland.nl toont de skillslabs (praktijklokalen) van zorgorganisaties in de provincie Friesland. Deze skillslabs zijn beschikbaar voor andere zorgorganisaties. Ook is een mobiel skillslab beschikbaar vanuit de locatie Alliade – Heerenveen.

Lees meer

Ga direct naar

Mobiel skillslab

Vanuit Venturaplus is een mobiel skillslab beschikbaar gesteld. Dit skillslab omvat materiaal op het gebied van katheteriseren, sondes, bloeddruk en injecteren, inclusief torso's. Het materiaal is tegen gebruikskosten te leen.

Lees meer